08 Nisan 2023 - Cumartesi

Önder Aksakal, Altınkum'a sık çıkardı da kimse tanımazdı

Önder Aksakal, "Ecevit'i sağlığında sırtından hançerleyen kişilerin DSP'yi manipüle etmesine izin vermem" diyen bir siyasetçi. Açıkça belli oluyor ki, CHP'ye kin güdüyor ve gidip AKP'yle işbirliği yapıyor.

Yazar - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
393 okunma
Yusuf Mehmet Sarışın

Yusuf Mehmet Sarışın

msarisin@gmail.com - 0507 723 4769
Google News

Önder Aksakal, "Ecevit'i sağlığında sırtından hançerleyen kişilerin DSP'yi manipüle etmesine izin vermem" diyen bir siyasetçi. Açıkça belli oluyor ki, CHP'ye kin güdüyor ve gidip AKP'yle işbirliği yapıyor. 

Önder Aksakal böyle diyor ama asıl maksadı belli. Milletvekili olmak... Çünkü yıllardan bu yana bunun için uğraşıyor. 

1999, 2002 ve 2011 genel seçimlerinde DSP Aydın milletvekili adayı, 2015 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. Ama seçilemedi. Şimdi AKP sayesinde Meclis'e girecek. 

Ha, Gazi Meclis'e girdikten sonra ne yapar bilemem. 

Önder Aksakal Antalya'da doğmuş ama Aydın'da büyümüş. Didim'de yazlığı var. Yaz aylarında Altınkum'da sık görülür ama pek tanıyanı yoktur. Bu yaz Didim'e gelirse iyi tanınacak. Yani 63 yaşında erdi muradına Aksakallı. 

Şimdi gelelim DSP'nin AKP'ye ne katkı vereceğine. 

Demokratik Sol Parti 2018 seçimlerine katılım hakkı kazanamamıştı. YSK'nın kriterleri karşılamadığı için katılmasına izin vermediği 2018 genel seçimlerinde DSP aldığı kararla Millet İttifakı'nı desteklemişti. 

2019 yerel seçimlerinde 3 ilçe ve 3 belde belediye başkanlığı kazandı. Demokratik Sol Parti Türkiye genelinde 447.333 oy toplayarak yüzde 1,13 orana ulaştı. İl Genel Meclisinde ise 0,82 oy oranı elde edildi. Bu arada benim hatırladığım bir gerçek var. CHP'nin yüz vermediği CHP'liler, hemen yan komşunun kapısını çalıyorlar. Bu yerel seçimlerde daha sık oluyor. Çok uzağa gitmeyelim. 2019'da Mümin Kamacı, CHP kendisini aday göstermeyince seçime DSP'den katıldı ama kazanamadı. İzmir'de Konak Belediye Başkanı adayı Hakan Tartan da aynı yolu denedi ama başarılı olamadı. Aliağa'da da bunun bir örneği var. Hakkı Ülkü de hüsrana uğradı. Bu açıdan bakarsak, DSP'nin AKP'ye bir katkısı olamaz. Dediğimiz gibi, bu işten milletvekili olursa ki, olması kesin gibi, Önder Aksakal karlı çıkar. İşte buna siyaset literatüründe, "Sol gösterip sağ vurmak" denir. Boşuna şimdiye kadar solunu kullanmış, sağı daha iyiymiş de geç farkına varmış. Demokratik Sol Parti oldu Demokratik Sağ Parti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları