Mustafa Savaş’tan 10 bin konut müjdesi

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, büyükşehir belediyesi olarak 17 ilçede ilk etapta 10 bin sosyal konut yapacağının müjdesini verdi.

Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 10:47:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 8 dk.
384 okunma
Google News

Mustafa Savaş’tan 10 bin konut müjdesi 

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, büyükşehir belediyesi olarak 17 ilçede ilk etapta 10 bin sosyal konut yapacağının müjdesini verdi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Savaş, projelerine bir yenisini daha ekledi. 

Vatandaş odaklı projeleriyle Aydınlıların takdirini toplayan Savaş, 17 ilçede yapmayı planladığı sosyal konut projesini açıkladı. 

Büyükşehir belediyesi olarak 10 bin sosyal konut inşa edeceğinin sözünü veren Savaş, “10.000 Sosyal Konut İnşa Ediyoruz! Aydınımızın 17 ilçesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından 1. etapta inşa edeceğimiz 10.000 sosyal konutu siz değerli hemşerilerimize sunuyoruz. Farklı tiplerde tasarlanmış, depreme dayanıklı sosyal konut projemiz için Nisan ayından itibaren tüm ilçelerimizde talep toplamaya başlayacağız. Projemiz sayesinde ev sahibi olmayan vatandaşlarımız uygun ödeme koşullarıyla konut sahibi olacak. Hazırlıklarımızı tamamladık, sizin için çalışıyoruz. Biz hazırız, Aydın hazır.” dedi.

Mustafa Savaş: ‘Aydın yerel yönetim anlamında köy görünümünde’

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Umurlu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sur Çelik Kapı üretim tesisini ziyaret edip işçilerle bir araya geldi. İşçilerle sohbet ederken Aydın’ın bir 5 yıl daha kaybetmeye vaktinin olmadığının altını çizen Savaş, il merkezi ve 17 ilçenin yerel yönetim anlamında bir köy görünümünde olduğunu söyledi. 
Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, Efeler Belediye Başkanı Adayı Burak Pehlivan, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu ile Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel’i üretim tesisinde ziyaret edip işçilerle bir araya geldi. İşçiler ile sohbet eden Savaş, 31 Mart yerel seçimi için destek istedi. İşçiler ile birlikte yemek yiyen Savaş ve Pehlivan, Aydın’ın yerel yönetim anlamında bir 5 yıl daha kaybetmeye vaktinin olmadığını söyledi. 

‘15 YILDIR KENTTE YAPRAK KIMILDAMIYOR’

Aydın'ın el freni çekilmiş araba gibi olduğunu belirten Savaş, 15 yıldan beri kentte yaprak kımıldamadığını söyledi. Trafik, otopark sorununa dikkat çeken Savaş, işçilere huzur bulacakları bir şehir inşa edeceklerinin sözünü vererek, “Emsallerinden 20 yıl geride olan bir şehirde yaşıyoruz.  Aydın merkez ve ilçeleri yerel yönetim anlamında bir köy görünümünde. Bu köy görünümünden kurtulmak adına 31 Mart önemli bir fırsat. Bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bir 5 yıl daha Aydın’ın kaybetmeye tahammülü yok.” dedi. 

‘AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU ÜÇRETLERİNİ AÇIKLAMIYOR’

İşçiler, Savaş’a su faturasının elektrik faturasından daha çok geldiğini söyledi. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesinin bulunduğunu belirten Savaş, “29 büyükşehir belediyesi web sayfalarında su ücretlerini açıklıyor. Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi açıklamıyor. Yaklaşık 700 bin aboneden topladığı su faturalarının nereye gittiği belli değil. Devletimiz de buraya kaynak aktarılıyor. Ama bu kaynaklar etkin ve verimli bir şekilde kullanılmıyor. Bizim zamanımızda her bir kuruş etkin kullanılacağı gibi her bir kuruşun hesabını vereceğiz. Her şey şeffaf olacak” dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANI ULAŞILABİLİR OLMALI’

Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağının da sözünü veren Savaş, “Ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak çok önemli. Seçildikten sonra dört buçuk yıl makamında oturup seçimlere 6 ay kala dolaşıp, yol yapıp göz boyamak bizim dönemimizde olmayacak. Eser ve hizmet siyasetimizi Aydın ile buluşturacağız. Aydın’ın hak ettiği hizmetler buraya gelecek” diye konuştu. 
Aydın’da yaklaşık 900 bin seçmen olduğunu ifade eden Savaş, “Topyekun seferber olmalıyız. Herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Vaadedilenler yapılmamış. Vatandaş her şeyin farkında. Bu farkındalığın sandığa yansıması lazım. 31 Mart’ta sandıkta gereğini yapacağınıza inanıyorum” dedi. 

Daha sonra Savaş ve Pehlivan, Hilal Plastik Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ebuzer Ökte'yi ziyaret etti. Büyükşehir adayı Savaş, Ökte’den yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi aldıktan sonra üretim yapan işçileri ziyaret etti.

AK Parti Aydın Gençlik Kolları Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi’nin bankamatik memuru Mustafa Dinç’in açıklamalarını hayretle okuduk. 

Partimizin MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Umut TUNCER’ in açıklamalarını anlayamamış diye düşündük. Zira yapılan her açıklama, ispatıyla birlikte yayınlandı. Akademik bir dil ve herkesin anlayacağı düzeyde yapılan açıklamaları böyle yorumlamasını da siyaset açısından üzülerek karşıladık. 

Bugün Aydın’ın geldiği nokta ortadadır. Vatandaşlarına hizmet yerine algı sunan Sayın Çerçioğlu’nu her eleştirdiğimizde kullanılan bu öfke dolu dili üzülerek izliyoruz. Altını bir kez daha çizmeliyim ki önemli bir siyasetçi ve akademisyen olan Sayın Tuncer’in iddialarının tamamını ‘ispatlarıyla birlikte’ izledik. 

Bu yönüyle asıl yakışıksız ve siyaset etiğinden yoksun olan dil, kendi kullandıkları çirkin dildir. İspatı olmayan hiçbir ifadenin olmadığı programda “büyük bir nefretle kınanacak” tek şey Sayın Akosman tarafından yapılan açıklamalardır. 

Bizim asıl talebimiz “Siyaset yapma şeklinin çirkinleştirilmemesi” noktasındadır. Kaygıyı anlıyoruz; iktidarlarını kaybetme korkusuyla siyaset dilini bu seviyeye düşürmemelerini de özellikle rica ediyoruz. 

Biz sahada seçmenin eğilimine ve mevcut durumdaki bıkmışlığına her gün şahit oluyoruz. Bu minvalde CHP’nin yaşadığı korku ve stresin de farkındayız. Tek ricamız, siyaset dilini bu hale getirmeden centilmence bu yarışı sürdürmeleridir. Aydın halkı sizin bu gerginliğinizin de farkındadır! 

Sayın Mustafa Savaş’ın liderliğinde ve teşkilatımızın destekleriyle yürüdüğümüz bu yolun sonunda bir “Aydın Yüzyılı” bizi bekliyor. 

Neredeyse çeyrek asıra varan milletimizin teveccühü ve partimizin Türkiye sevdası, ülkemizin bugün tarih sahnesinde bir seyirci değil ‘oyun kurucu’ olması sağlamıştır. Şimdi biz de Aydın’ın Ege Bölgesinde bir sinerji merkezi, ekonomide bir oyun kurucu olması aşkıyla ve Sayın Mustafa Savaş’ın liderliğinde bu süreci şekillendiriyoruz. İnşallah bu Nisan Aydın’da “Aydın Yüzyılının” başlangıcı olacak. 

Bu süreçte emeği çok büyük olan Partimizin MKYK Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Umut TUNCER’ in yanında olduğumuzu ve bu süreci çok büyük bir aşkla tabandan tavana sürdürdüğümüzü belirtmek isterim. Yapılanları kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Ozan ANCIN
AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.