Altınkum Yazarlar Festivali yerine dönüyor

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ikna oldu ve Altınkum Yazarlar Festivali yerine dönüyor.

Sanat Yayın: 08 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.07.2024 10:55:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 4 dk.
458 okunma
Google News

Altınkum Yazarlar Festivali yerine dönüyor

YUSUF MEHMET SARIŞIN - ZEKİYE SARIŞIN

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ikna oldu ve Altınkum Yazarlar Festivali yerine dönüyor.

Başkan Gençay'a kararının en az bu sene için geri alması konusunda yaptığımız telkinler faydalı oldu. 

Bize gelen bilgilere göre Hatice Gençay, Altınkum Yazarlar Festivali'nin bu sene 1-15 Ağustos tarihleri arasında eski yerinde yapılması kararı aldı. 

Gençay, sökülen standın yeniden kurulması konusunda da talimat verdi. 

İyi oldu, bu sayede bazı bölümleri paslanan stand da yenilenmiş olacak.

Festival Koordinatörü Hayri Kandemir de konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı:

Sevgili Altınkum Yazarlar Festivali’ne gönül vermiş dostlarım,

Zaman zaman sosyal medyada yazarlar festivalinin yapılmayacağı gibi söylentiler oluştu. Belediye başkanımız Hatice Gençay ise festivalin kesinlikle yapılacağını bizzat bana defalarca bildirdi. Yazarlar Festivali standı yıllarca açık alanda durduğu için iskelet demirlerinde aşırı derecede çürüme oluştu, neredeyse insanların üzerine çökecek durumdaydı. Bu nedenle tarafıma da bilgi verilerek stant, belediye tarafından sökülerek bakıma alındı. Şu anda bakım ve onarımı yapılmaktadır. Bu süre içerisinde belediye başkanımız Hatice Gençay ile zaman zaman görüşerek yazarlar festivalinin Kent Meydanı’nda, Apollon Tapınağı’nda, Aytepe’de, Akbük’te veya açık hava tiyatrosu yanındaki boş alanlarda bazı yazarlarımızın söyleşilerini ve şiir dinletilerini bu bölgelere kaydırarak Didim’in her yerine yaymak istediğini söyledi. Belediye başkanımız Hatice Gençay, benim görme engelimden dolayı bu kadar yükü kaldıramayacağımı düşündüğü için; bu sene de festival Altınkum’da yapılsın, seneye çok daha etkili bir yazarlar festivalini Didim’in her bölgesine kaydırarak yapılacağını söyledi. Festival standı, en kısa sürede tamir ve bakımı yapıldıktan sonra eski yerine montajı yapılacaktır. 20. Yılını kutlayacak Altınkum Yazarlar Festivali’ne bütün okurlarımızı bekliyoruz.
Halkımıza duyurulur.

Altınkum Yazarlar Festivali Koordinatörü
Hayri Kandemir

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, geçtiğimiz hafta gündemde yerini alan ve tartışmalara neden olan Altınkum  Yazarlar Festivalinin yerinin değiştirilmesiyle ilgili “Yazarlar festivaliyle ilgili ortalıkta çok fazla kirli bilgi dolaşıyor. Biz etkinliğe desteğimizi verdik, vermeye de devam ediyoruz, esteğimizi oradan çekmiş değiliz. Fakat bugüne kadar sizler de biliyorsunuz, Altınkum 1 ve 15 Ağustos tarihlerinde çok kalabalık oluyor. Ne gelen yazarlarımız vatandaşlarla rahat sohbet edebiliyor, ne rahat kitaplarını imzalayabiliyor, ne de gelen misafirlerimiz rahat ediyor. Güvenlik problemi de oluşuyor. Bu konuda da bizim önlem almamız lazım. Sadece Altınkum’dan geçen vatandaşların uğrayacağı bir etkinlik olmamalı. Daha fazla katılımın sağlanabilmesi için daha rahat bir ortamda, bu etkinliği tüm halkımıza, Didim'e gelen tüm misafirlerimize sunabilmemiz için daha güzel bir ortama taşımak için yer değişikliği yapıldı. Tabii ki festivalin ismi Altınkum Yazarlar Festivali adıyla devam edecek ve biz bunu önümüzdeki dönemde belediye olarak daha geliştirerek bunu sürdüreceğiz. Tabii ki yine Hayri Bey'in de desteğini alacağız bu konuyla ilgili.” demişti.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.