Editör -
Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 7 dk.
330 okunma
'Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu' başladı
Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu ile Didim Ticaret Odası işbirliği iki gün sürecek olan “Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu” başladı.
Didim’de 15-16 Şubat tarihlerinde ADÜ Didim MYO ile Didim Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu” başladı.
2 gün sürecek ve 45 bilim insanının Didim’in farklı başlıklar altında ele alınacak sempozyumun açılışına Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İstanbul Kent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, ADÜ Didim MYO Müdürü Dr. M. Nimet Çavuş, CHP Didim Belediye başkan adayı Hatice Gençay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, akademisyenler, Ticaret odası meclis üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını ADÜ Didim MYO Müdürü Nimet Çavuş gerçekleştirdi. Çavuş sempozyumun düzenlenmesinde katkı sunan ADÜ Rektörü Prof. Dr Bülent Kent ve Didim Ticaret Odasına teşekkür etti.
Çavuş “İlçemiz ve bölgemizin tanıtım ve kalkınmasında büyük önem arz eden araştırmaları ve sempozyumumuza katılımlarından dolayı kıymetli bilim adamı ve akademisyenlerimize çok teşekkür ederim. Görüldüğü üzere büyük, güzel ve verimli işler birlikte uyum içinde çalışan insanların eserleri olmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma için ulusal ve evrensel değerlerle uyumlu nitelikli eğitim vermek, yenilikçi ve katma değeri yüksek araştırmalar yürütmek ve bu doğrultuda insan refahını geliştirmek misyonu ile eğitim uygulamaları ve araştırmalara öncülük eden, tarım, turizm, sağlık ve enerjide yenilikçi uygulamalara liderlik eden, mensubu ve mezunu olmaktan onur duyulan ve tercih edilen bir üniversite olmak vizyonu ile eğitim ve öğretimine devam eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi; 3 Enstitü, 22 Fakülte, 19 Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı ile Buharkent'ten Didim'e kadar tüm Aydın'a yayılmış eğitim kampusları ile Aydın'ımıza ve yaptığı akademik, bilimsel, teknolojik ve kültür sanat çalışmaları ile tüm dünyaya hitap eden bir kurumdur. Bununla birlikte vizyonumuzda yer alan tarım, turizm, sağlık ve enerji başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemizin tüm sektörleri için yetiştirdiği nitelikli insan gücü ile pek çok başarılara imza atmıştır. Açılışını yaptığımız "Didim Kültür ve Turizm Sempozyumu" da bu başarı zincirine yeni bir halka ekleyecektir. Bu sempozyum ile birlikte turizm cenneti Didim'in tanıtımını yapılarak bölgesel gelişime katkıda bulunmak temel amaç olmakla birlikte güçlü bilimsel altyapı ve akademik çalışmaların bundan sonra yapılacak olan benzer ve hatta daha büyük ölçekli etkinliklere örnek olacağı inancındayım. Antik dönemin ünlü matematikçisi Tales'in yaşadığı bu topraklara bilimin dönüşünün başlangıcı olarak gördüğüm bu sempozyumun Didim ve Aydın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
“YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ PLATFORMU KURULMALI”
Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ise “Eğer bir yumurta dışarıdan kırılırsa hayat son bulur. Eğer bir yumurta içeriden kırılırsa hayat olur. Aslında bugün yapmak istediğimiz sempozyumun amacı ifade etmesi açısından açıklanmak istedim. Eğer bu kentimizi geleceğe taşıyacaksak, turizm de ileriye taşıyacaksak, sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir ekosistem, sürdürülebilir bir ekonomi inşa edeceksek arkadaşlar kentin bileşenlerini, kentin sivil toplumunu, kentin işletmelerini ve tabii ki kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber içeriden bir dinamizm yaratmasına ihtiyaç var. Eğer içerden bir dinamizm içeriden dışarıya doğru bir etki uyandırmak istiyorsak arkadaşlar sorunlarımızı masaya yatırmak kentimizin önüne bir vizyon koymak durumundayız. Adnan Menderes üniversitemizde yaptığımız sempozyum önümüzdeki dönemde liderinin önüne bir vizyon koyabilmenin bir parçasıdır. Bu çalıştayın sonunda elbette ki amacımız, sonuçlarını da kitaplaştırıp ilçemize bir kültür hizmet olarak sunmak. Şunu açıklıkla ifade etmek lazım. Didim'de orta katkı geliştirme noktasında birlikte proje geliştirme noktasında yerel yönetimden başlamak üzere odalarımızla ak sivil toplumumuzla entellektüel kesimde üniversitemizde ve tabii ki kamu kurumlarına beraber bir iş birliği istatistik geliştirmeye ihtiyacımız var. Çok açık renkli ve şunu kabul etmek lazım ki didim de şu ana kadar bütüncül anlamda işbirliği platformu zemini oluşturabilmiş değiliz ve bu bizim eksikleriyiz. İşte bu çalışmaların temel amacı farklı kurumları bir araya gelerek, önümüzdeki sürecin projeksiyonuna geliştirmeye katkı sunmamızdır.” İfadelerine yer verdi.
“DİDİM’İN HİKAYESİ YAZILMALI”
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise Didim ile ilgili yeni bir hikayenin farklı olması gerekliliğine dikkat çekerek “Didim tarih boyunca sahip olduğu dünyanın merkezi olması noktasına tekrar taşımakla yükümlü ve görevliyiz ve bu yolda el birliğiyle, işbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu anlamda son derece şanslıyız çünkü kendi kendine inanılmaz değerli bir ürüne sahibiz. Zaten bir ikinci kural bu ürünün bir hikayesi olmasıdır. Eğer sahip olduğunuz ürüne bir hikaye yazarsanız, ürünün değerini tekrar patlamaya başlarsınız. Bizler Didimliler olarak yine şanslıyız. Çünkü bizim ürünümüzün kendi hikayesi var. Dilimin tarihsel bir destanı var. Biz bir hikayeyi hazırlamak zorunda değiliz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir düsturundan yola çıkarak yine rehberimiz olarak ilmi bilimi kıymetli hocalarımızı alıyor olacağız. Bu 2 gün boyunca burada 45 akademisyenimiz onlarla beraber Didim’in içinden gelen Didimli hemşehrilerimiz üzerine neler yapılması gerektiğini, marka değerinin nasıl oluşturulması gerektiğiyle ilgili bize çok değerli bilgiler verecekler.”diye konuştu.
Video
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir