Editör -
Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 6 dk.
553 okunma
Didim Meclisi yoğun gündemle toplandı
Didim Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Belediye kreş ücretinin yeniden değerlendirilmesi, Belediye bütçesine 30 milyon TL ödenek aktarılması ve Belediye şirketinin borçlarının teminatla ödenmesi konusu ele alındı.
Didim Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hatice Gençay başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya AK Partili Lütfi Göbekli mazretli olarak katılmadı. Gündem öncesinde meclis 3 önerge verildi.
İlk önergede Belediye bünyesindeki Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz bakımevi kreşinde indirim tarifesi konusu oylandı ve kabul edildi.
İkinci önerge ise CHP’li Meclis üyesi Celalettin Erol ve Hicran İzmit tarafından verildi. İki meclis üyesi de önergesinde belediye kreş ücretlerinin indirilmesi konusunu dile getirdi.
Önerge bir önceki önergeyi de kapsamasından dolayı oy çokluğuyla ret edildi.
Üçüncü yazılı önerge ise AK Partili Meclis üyeleri Emrah Irsık ve Mehmet Beyazkaz tarafından verildi.
Önergede Akbük’teki fosseptik ile içme suyu konusunda olurken, konuyla ilgili Başkan Gençay yazılı cevap verileceğini kaydetti.
Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Ödenek Aktarma konusu ele alındı.
2024 bütçesine 30 milyon TL ödenek konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise Kadro ihdası ele alındı.
Belediye bünyesinde Antropolog alınması konusu kabul edildi.
TDK'na göre insan bilimi uzmanı ve insan bilimci anlamına gelen Antropolog Nedir? İnsan tekamülü ile fiziksel özelliklerini, toplumsal davranışlarını kültürel gelişmelerini ve mevcut ırk gruplarını inceleyen kişidir. Antropolog, insan hayatı ile fiziksel özelliklerini, toplumsal davranışlarını kültürel gelişmelerini ve mevcut ırk gruplarını inceleyen kişilerdir.
Antropolog Neler Yapar?
Fosilleşmiş insan kalıntılarının, fiziksel özelliklerini ırk grupları ile mukayese eder,
Fosilleri zaman orijini ve gelişme derecesine göre sınıflandırır,
Çanak, çömlekler, silahlar, aletler ve mimari gibi insanın geçmişini gösteren kalıntıları ve tarihi kayıtları inceleyerek, kültürel, sosyal ve ekonomik hayatının tekamülünü araştırır,
Çevre insan arasındaki günlük problem ve ihtiyaçlara çözüm ve öneriler getirmek amacıyla incelemeler yapar,
İncelenen bilgileri değerlendirerek araştırma metotları geliştirip, çözüm yolları önerir,
İnsanın geçmişteki kalıntı malzemelerini keşfetmek için kazıları planlayıp yapar,
Antropolojinin belli bir branşında uzmanlaşıp o suretle ayırt edilebilir. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Antropologların Çalışma Alanları
Devlet kurumlarında Antropolog olarak istihdam sağlayabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ndan elde edilecek sonuç oldukça önemlidir.
Antropologların çalışma alanları şunlardır:
Maden Tetkik Arama (MTA),
Tabiat Tarihi Müzesi,
Turizm Bakanlığı ve Teşkilatları,
Doğa Tarihi Müzeleri,
Orman Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Teşkilatları,
Milli Folklor Enstitüsü,
Kültür Bakanlığı ve Teşkilatları,
TRT gibi kurumlarda çalışabilmektedir.
Ayrıca müzelerde, orduya giysi ve araç hizmeti veren kuruluşlarda, spor giyim sektöründe sporcu ve asker fizyolojisine uygun giysilerin üretimi konusunda hizmet veren yerlerde iş bulabilirler.
Bunların dışında araç firmalarında kişilerin beden yapılarına uygun üretimin sağlanması konusunda çalışmalar yapabilirler.
Mimari sektöründe, ev dekorasyonunda kullanılmakta olan araç gereçlerin yapımı konusunda da danışman olarak görev alabilirler.
Antropolog Eğitimi Nerede Verilir?
Antropolog olabilmek için 4 yıllık eğitim alınması gerekmektedir. Antropoloji, üniversitelerde Fen Edebiyat Fakültesi ya da Dil ve Coğrafya Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmektedir.
Antropoloji bölümünü başarı ile tamamlayan bilim insanlarına "Antropolog" unvanı verilir.
Antropologlar ilkelden uygara tüm insan gruplarının öncesini anatomik yapısını, sahip olduğu özelliklerini, yaşayış koşullarını, ürettikleri eserleri, konuşmuş oldukları dilleri ve geleneklerini inceleyen bilim insanlarıdır.
“ÇİFTÇİ MALLARINA PARTİLE TEMSİLCİ VERMEDİ”
Gündemin üçüncü maddesinde ise Çiftçi mallarını koruma meclisi ve murakabe heyetinin eksik Üye Seçimi ele alındı. Hem CHP hem de AK Parti grubunun isim vermemesi sebebiyle seçimler yapılamadı. Gündemin dördüncü maddesinde ise Akbük mahallesinde yer alan ve daha önce Huzurevi olarak faaliyet gösteren yerle ilgili kurumlar ve hayırsever arasındaki protokolün sona ermesi sebebiyle Başkan Gençay ile hayırsever arasında yeni bir protokol yapılması için Başkan Gençay’a yetki verildi. Gündemin beşinci ve altıncı maddeleri İmar komisyonuna, yedinci madde hem İmar hem Plan ve Bütçe komisyonuna, sekizinci madde ise hukuk komisyonuna havale edildi.
“HAZIR BETON TRANSMİKSERİ ALINACAK”
Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Hazır Beton transmikseri satın alınması konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin onucun maddesindeki araç kiralama konusu da Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin on birinci maddesindeki Özel Kalem Müdürlüğü’nün görev yetki ve sorumlulukları konusu Hukuk Komisyonuan sevk edildi. Ek gündem olarak kabul edilen on ikinci maddedeki Belediye kreş ücretinin yeniden değerlendirilmesi konusu Hukuk ve Plan-Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan Belediye şirketinin borçlarının teminatla ödenmesi konusunda Başkan Gençay’a yetki verildi.
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir