Video Haber: 100. Yıl Gecesi'nde duygulu anlar

Atatürkçü Düşünce Derneği Didim Şubesi'nin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlediği '100. Yıl Yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın konuşması büyük ilgi topladı.

Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 13:12:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
469 okunma
Google News

Cumhuriyet'in 100. Yıl Gecesi'nde duygulu anlar

Atatürkçü Düşünce Derneği Didim Şubesi'nin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlediği '100. Yıl Yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın konuşması büyük ilgi topladı. 

Didim Belediyesi Gençlik ve Sanat merkezi salonunda gerçekleştirilen yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve eşi, CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Caner Ünlü ve eşi, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP’li ilçe yöneticileri, Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu ile yönetim kurulu üyeleri, sponsor firma Necdet Yapı'nın üst düzey yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

100. Yıl yemeği saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

KURTULUŞ AMAÇLARINI ANLATTI

Yemekte konuşan ADD Didim Şube Başkanı Ece Eşkinat, ADD’nin kurulma amacından bahsederek, ADD’nin kuruluğu günden bu yana Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatılması, ülkenin gelişmesi ve değerlerinin korunması noktasında çalıştığını ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “100 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyetin ülkemize ve bizlere neler kazandığını görmemiz için şöyle bir ülkemizin etrafından bakmamız lazım. Ülkemizin her yerinde olan biten savaşları görüyoruz. Cumhuriyetin değer ve kazanımlarıyla biz bugünlere geldik. Arap baharı ve Ortadoğu’ya demokrasi getireceğim diyenlerin Irak’a, Suriye’ye yaptıkları ortada; biz bunlara karşı uyanık olacağız. Ulu Önder’in çizgisinde asla vazgeçmeyeceğiz. 100. Yılınız kutladığımız Cumhuriyetimiz daha nice yüzyıllar ayakta kalacak; çünkü bir bu Cumhuriyeti geleceğimiz olan çocuklardan emanet olarak aldık.” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından ADD üyesi gençler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu; ardından Vals gösterimi yapıldı. 

Gecede DİFTAD halk oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, müzik eşliğinde marşlar ve şarkılar seslendirildi.

Ek Fotoğraflar
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.