Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarında Didim'i temsil ediyorlar

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü KKTC'nin Başkenti Lefkoşe'de törenlerle kutlanıyor.

Yaşam Yayın: 20 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.07.2024 11:18:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
696 okunma
Google News

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü KKTC'nin Başkenti Lefkoşe'de törenlerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da devlet erkanı tarafından karşılandı.

Törenlere TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri katılıyor.

Törende Didim'i, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç ile yönetim kurulu üyesi Abdullah Polat, Didim Belediyesi MHP Meclis üyeleri Emrah Irsık ile Mehmet Ege Aydoğan temsil ediyor. Haluk Alıcık ise Aydın'ı temsil ediyor.

AKINCI TİHA'LAR KKTC'DE

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen 2 Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), kutlama programına katılmak üzere tarihi bir uçuşa imza attı.

AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan 2 Bayraktar AKINCI TİHA, yaklaşık 3 saatlik uçuş sonrasında KKTC Geçitkale Havalimanı'na başarıyla iniş gerçekleştirdi. 

Ortalama 29 bin feet irtifadan seyreden Bayraktar AKINCI TİHA'lar, gökyüzünde 1022 kilometre mesafe katetti. 

Milli TİHA'lar KKTC'deki 50. yıl programı kapsamında düzenlenecek kutlamalarda gösteri uçuşları yapacak.

Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de KKTC'deki kutlamalarda bulunuyor.

Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunlara kaydetti:

"Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ederek gerçekleştirdiği 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz bağlılığını bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır. Çetin mücadeleler neticesinde, şehitlerimizin canı pahasına kazanılan özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bu toprakları vatan olarak bırakan şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ruhun şad olsun."

Bu arada Didim Belediyesi MHP Meclis Üyesi Emrah Irsık Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılı nedeniyleyayınladığı mesajda, "Ayşe tatile çıksın" denilerek başlatılan ve Kıbrıs'a kalıcı barışı getiren o harekatta rol oynamış herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dünya güçlerinin ambargo tehditlerine ve dönemin güç şartlarına rağmen yavru vatanı sahipsiz bırakmayan tüm ecdada selam olsun. Allah hepinizden razı olsun. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde hepinize saygı ve minnetle..." dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.