Didim MHP'de Mustafa Sağdıç ile yola devam

Haber ve Fotoğraflar: Yusuf Mehmet Sarışın

Siyaset Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 19:50:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 7 dk.
707 okunma
Google News

Didim MHP'de Mustafa Sağdıç ile yola devam

Haber ve Fotoğraflar: Yusuf Mehmet Sarışın 

Didim Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Karakuş, AK Parti Didim İlçe Başkanı Sabahattin Akkuş, Didim Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Kubaliç, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Eda Yücel İlhan ve Mevlüt Kandil, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, eski ilçe ve ülkü ocakları başkanları ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığına MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan seçildi. Kongrenin yönetim kurulu raporu ve mali rapor okunup ibra edildi. Ardından konuşmalara geçildi.

MHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç, “2 yıla yakındır sürede görevdeyiz. Hatasıyla, kazasıyla ama hep iyi niyetimizle teşkilatımızla Didim’de çalıştık gayret ettik. Elimizden geleni yaptık. Benimle yol yürüyen arkadaşlardan Allah razı olsun. Yeni dönemde yeni arkadaşlarla kaldığımızdan yerde çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık konuşmasında ülkücü hareketin ve MHP’nin geçmişinden bahsederek, ülkenin Cumhur İttifakı’yla geldiği süreci anlattı. MHP olarak herkese kapılarının açık olduğunu kaydeden Alıcık, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Alıcık genel seçimlerde MHP’nin aldığı yüzde 10 oy oranında atıfta bulunarak, Cumhur İttifakı sürecinde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ülkeyi karış karış gezdiğini söyledi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Alıcık, görev süresi boyunca Didim’e en az 100 defa geldiğini, birçok kesime ziyaret yaptığını kaydederek, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Aydın’ın tamamına talibiz. Aydın sağın kalesi ama son seçimde aldığımız oy 69 bin; biz 180 bin oylara çıktık ve 3 vekil çıkardık. Bu anlamda bizler Cumhur İttifakı içerisinde birlik ve beraberlikle seçimlerde var olan belediyelerimizi koruyup üstüne de yeni belediyeler kazanmak için hep birlikte çalışacağız.” diye konuştu.

Alıcık, teşkilatın üstünde kimsenin olmadığına vurgu yaparak, herkesin bu disiplin içerisinde görev yapacağı ve bu disiplinle hareket edileceği mesajını da verdi. Yerel seçim sürecinde özellikle CHP’nin kendilerini bir tartışma ortamına sürüklemeye çalışacağını da ileri süren Alıcık “Biz buna girmeyeceğiz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Bir de karşımızda bayan bir belediye başkanı olduğunu da unutmayacağız. Buna göre çalışıp projelerimizi bu yönde yapacağız. Didim’i de özellikle takip edeceğim. Bu süreçte hep birlikte çalışacağız.” dedi

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan ise her yerde ve her ortamda MHP’nin konuşulduğunu belirterek her ortamda MHP’nin tüm neferlerinin davaya ve ülkeye hizmet ettiğini söyledi. Pehlivan, MHP davasına hayatını adayan herkesi rahmetle anarken “Derdimiz vatan, devlet ve millet dediler ve bu canlar bundan verildi. Bu noktada burada MHP’nin ve ülkücü hareketlerinin değerlerinin kimsenin şahsi ve menfi çıkarlarına göre hareket ettirmeyiz. Tüm engellemelere rağmen MHP Genel Başkanının duruşuyla bir Osmanlı tokadı gibi gerekli cevap seçimlerde verilmiştir. Her ülküdaşımız bozkurttur ama lakin itibarını, popülitesini MHP’ye borçlu olanlar, devamlı MHP’den menalanmaya çalışanlar, aynı Avrupa ve Çin tarihi gibi, içinde Türk’ü çek bir şey kalmaz buralarda; bunlar da aynı içinde MHP’yi çek bir şeyleri çırılçıplak kalıyor. Yaptıklarını eski görevleri üzerinden yapıyorlar. Davet ettikçe her bahaneyi buluyorlar. Bunlar gel deyince gelmiyor. Gelenler de 40 kapı gezmiş dolaşmış; kapımız açık dedik biz sana MHP’ye ilçe başkanı tayin et demedik, ilçe yönetimi belirle demedik. MHP’nin geleceğiyle ilgili yorum yap demedik herkes haddini bilecek. Bu hareketin yanında olmanın da karşısında olmanın da bir bedeli olur. Son bir haftadır fitne, fesat dedikodu; bu nedenle mevcuttaki arkadaşlarımızın buna kendini alet etmemeliler. Hepsiyle geçmişte görev yaptık ve halen yüz yüze bakıyoruz. Bu noktada ben burada birlik ve beraberliğin katlanarak gideceğini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM KURULU

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç yeniden ilçe başkanı seçilirken yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: 

“Rumi Çatıkkaş, Nuh Eser, Metin Döne, Durmuş Sütçü, Coşkun Akkaynak, Sakıp Bulçum, Mehmet Ege Aydoğan, Salih Yücer, Özer Korkmaz, Erkan Kaya, Esra Turan, Dilek Gökkaya, Abdullah Taşçı, Cevher Yalçın, Abdullah Şahin, Hüdaverdi Güneş, Abdullah Bulut ve Kürşat Esen.”

MHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç'ın teşekkür konuşması:

"MHP Didim 14. Olağan ilçe kongremizi İl Başkanımız Haluk ALICIK ve il yönetim kurulu üyelerimiz, MHP merkez yönetim kurulu üyemiz Burak PEHLİVAN, il Ülkü Ocakları Başkanımız Hakan KARAKUŞ, ilçe Ülkü Ocakları Başkanımız Tolga Kubaliç, Meclis üyelerimiz Eda Yücel İlhan, Mevlüt Kandil, 28.dönem milletvekili adayımız Çetin DURMAZ, önceki dönem ilçe Baskanlarımız, ilçe yöneticilerimiz, ilçe kadın kolları başkanlarımız, Ocak Başkanlarımız, Ak Parti ilçe Başkanımız Sabahattin Akkuş, Yeniden Refah Partisi ilçe başkanı Devrim Oktan, ilçemizin kıymetli muhtarları, sivil toplum temsilcileri, basınımızın güzide temsilcileri, davaya gönül vermiş, bizlere inanmış yolundan sapmayan, çizgisini bozmayan, bizleri yanlız bırakmayan, yanımızda olamasa da gönlü bizle atan ve güzel dileklerini bizlere ileten tüm büyüklerimizin ve dostlarımızın katılımıyla kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizin teşkilatımıza, ilçemize ve bizlere hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Önceki dönemde beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni ekibimize de görevinde başarılar diliyorum. Bizi yanlız bırakmayan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum, sağolun varolun. Allah'a emanet olun." 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.