Didim depremzedeler için tek yürek oldu

CHP Didim İlçe Başkanlığı ve Didim Belediyesi ana sponsorluğuyla depremzede vatandaşlar için “Dostluk ve Dayanışma Gecesi” düzenledi. Gecede elde edilen gelir, depremzedeler için bağışlanacak.

Yayın: 16 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.03.2023 16:24:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
195 okunma
Google News

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde ağır yıkıma neden olan depremlerin yaraları milletimizce sarılmaya çalışılırken, Didim'de ikamet edilen depremzedeler için dayanışma gecesi düzenlendi.

https://www.facebook.com/y.mehmetsarisin/videos/215661024380552

Kamacı 3 Restoran’da gerçekleşen dayanışma gecesine Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Yöneti Kurlu Üyesi Şahin Bora, Arif Akbulut, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, belediye meclis üyeleri Kerim Küsmez, Ceren Turan, Celalettin Erol, Muammer Kanat, Mustafa Yarmacı, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda Didimli katıldı.

Konuşmalar öncesinde hayatını kaybeden depremzedeler için saygı duruşunda bulunuldu.

Gecede konuşma yapan CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, katkılarını sunan sanatçı ve sponsorlara teşekkür ederek, “Geliri tamamen depremzedeler için kullanılmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe başkanlığı olarak Dostluk ve Dayanışma Gecesi düzenledik. Ayrıca bize katkı sunan Kamacı 3 Restoran sahibine, Didim İlçe Belediye Başkanlığına, sanatçılara, sponsor olan firmalar ve şirketlere çok teşekkür ederiz. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte acıları paylaşacağız.” dedi.

DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR"

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise konuşmasında, “Hiçbir şeyi kader olarak değerlendirmemek lazım. Çocukluğumuzdan beri Türkiye’nin yüzde 90’ının deprem ülkesi olduğu söylenmedi. Eğitimimiz ona göre yapılmadı. Ne zaman ki İstanbul, Gölcük, Marmara bölgesinde 99 depremi olduktan sonra yavaş yavaş Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu ve bu gerçekle yaşamak mecburiyetinde olduğumuzu öğrendik. Ama o günden bugüne ne yapıldı? Hiçbir şey! 7,8-7,6 şiddetinde bir deprem oluyor ve binlerce insanımızı kaybediyoruz. Ama Japonya’da 8 buçuk 9 şiddetinde deprem oluyor hiç kimsenin burnu dahi kanamıyor. Onun için bu ülkeyi yönetenlerin kader demekten vazgeçmesi lazım. Kader diye bir şey yok. Deprem değil bina öldürüyor. Herkes üzerine düşen vazifeyi çıkaracak ve bunu yapacak.” dedi.

Konuşmaların ardından 18 sanatçı sırasıyla sahne alarak şarkılar seslendirirken sahne önüne ise depremden etkilenen illerin adının yazılı olduğu mumlar konuldu.

Gecede 6 bin lira bedelle açık artırmaya sunulan tableti Didim Şanlıurfalılar Derneği adına Başkan Ahmet Özcan 12 bin liraya satın aldı. Tablet bir depremzede öğrenciye hediye edilecek. Açık artırmaya gecede olmayan Ahmet Özcan yerine kayınbiraderi Serdar Ece katıldı. İş insanı Yavuz Demir açık artırmada 11 bin liranın üstüne çıkmadı.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.