Didim Belediyesi ve Ziraat Odası arasında protokol

Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası arasında ‘Çiftçi Eğitim Merkezi Duyusal Analiz Laboratuarı’ protokolü imzalandı.

Ekonomi Yayın: 14 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2024 11:40:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
311 okunma
Google News

Didim Belediyesi ve Ziraat Odası arasında imzalar atıldı

Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası arasında ‘Çiftçi Eğitim Merkezi Duyusal Analiz Laboratuarı’ protokolü imzalandı.

Başkanlık makamında imzalanan protokole Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ve oda meclis üyeleri katıldı.

Protokol kapsamında konuşma yapan Oda Başkanı Yıldırım, zeytinyağı tadım paneli hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, “Zeytinyağı tadım paneli, zeytinyağının duyusal özelliklerini değerlendirmek amacıyla bir grup uzman tadımcının bir araya geldiği bir paneldir. Bu panelin belirli standartlara ve prosedürlere göre yapılan değerlendirmeleri, zeytinyağının kalite sınıfını belirlemek ve olası kusurları tespit etmek için kullanılır.” dedi.
Yıldırım zeytinyağı duyusal analiz laboratuvarının ne iş yaptığıyla ilgili de “Zeytinyağı duyusal analiz laboratuvarı, zeytinyağının kalitesini ve özelliklerini değerlendirmek için duyusal analizler (tat, koku, görünüm vb.) yapan bir laboratuvardır. Laboratuvarda; duyusal değerlendirme, kalite kontrol, sınıflandırma, eğitim ve sertifikasyon, araştırma ve geliştirme işlemleri yapılıyor.” diye konuştu.

Yıldırım, Didim’de zeytin yağı tadım panelinin olmasının ilçeye ne kazandıracağıyla ilgili ise “ Bir şehirde zeytinyağı tadım panelinin bulunması, o şehre çeşitli açılardan önemli katkılar sağlar. Kalite güvencesi, yerel ekonomiye katkı, markalaşma ve itibar, eğitim ve bilinçlendirme, araştırma ve geliştirme, turizm ve kültürel çekim, uluslararası tanınma sağlayacak. Bu nedenlerle, bir şehirde zeytinyağı tadım panelinin bulunması, hem yerel üreticilere hem de şehrin genel gelişimine önemli faydalar sağlar.” dedi.

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise ilçeye kazandırılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını kaydederek, bu tür çalışmalara destek olacakları mesajını verdi.

Açıklamaların ardından Belediye Başkanı Gençay ve Oda Başkanı Yıldırım arasında protokol imzalandı; Yıldırım daha sonra Gençay’a Didim’e özgü zeytinyağı hediye etti.

                              

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.