Bodrum'da su sorununun baş nedeni: Yeniköy Termik Santrali

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyadan açıklama yaptı:

Turizm Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 10:58:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 3 dk.
302 okunma
Google News

Bodrum'da su sorununun baş nedeni: Yeniköy Termik Santrali 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyadan açıklama yaptı:

"Değerli Bodrumlular. Uzun bir bayram tatilini, 600 bin kişiye yaklaşan sabit nüfusumuzun üstüne eklenen yüz binlerce misafirimize gece gündüz hizmet vererek, geride bıraktık. 

Bu süre içerisinde öncelikle, insan üstü gayretle hizmet veren personelimize ve yöneticilerine, teşekkür ederim. 

Göreve geldiğimiz 2019 yılı öncesinde, hiçbir altyapı yatırımı yapılmadan, topraklarının üstüne 185 binden fazla bina inşa edilen Bodrum’un kanalizasyonu denizimizi yok etmesin diye Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Bodrum tarihinin en büyük altyapı yatırımı bizim dönemimizde başlatıldı. 

Aslında yıllar öncesinden yapılması gereken bu proje nedeniyle yollarımızın neredeyse tamamı, mecburen kazıldı. 

İhalesinden inşaatına karar tümüyle Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanı dışında olan bir proje; Eylül ayı sonuna doğru, yol yenileme çalışmaları ile birlikte tamamen sona erecek. 

Proje sürecinde Dolar 5 kat artarak, 5 liradan 25 liranın üstüne çıktı ve bu durumun yansıması olan olağanüstü maliyet artışına rağmen, projeler zaman zaman yavaşladı fakat durdurulmadı, iptal edilmedi. 

Yol sorunlarımızın nedeni ve sona erme tarihinin ardından gelelim, bir diğer sorunumuz olan su konusuna... Su krizinin geleceği, yıllar öncesinden belliydi fakat, cinayetten farksız bir şekilde bu gerçek, görmemezlikten gelindi. 
Bodrum’un hayati önemdeki içme suyu kaynağı olan Geyik Barajı’nın suyunu Yeniköy Termik Santrali’nin soğutulmasına tahsis edenler ve bu güne kadar 3000 defadan fazla patlayan Bodrum’un içme suyu altyapısı için en kötü kalitedeki boruları tercih edenler yaşadığımız su sıkıntısının baş failleridirler çünkü, Bodrum’un yıllık su ihtiyacının çok daha fazlası, bu termik santrali soğutmak için kullanılıyor. 

Bu akıl almaz duruma bir de iklim değişikliği nedeniyle yaşadığımız yağışsızlık ve Pandemi nedeniyle 175 binden 600 bine yükselen sabit nüfusumuz eklenince, bugün yaşadığımız su krizi kaçınılmaz oldu. 

Sonuç olarak, Bodrum’un altyapı ve yol sorunlarını Eylül ayı sonunda yolcu ediyoruz. 

Su sorunumuzun baş nedeni olan Yeniköy Termik Santrali'nden kurtulmak için de her türlü platformda, her türlü mücadeleyi vereceğiz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.