Başkan Hatice Gençay ile dolu dolu bir gün geçirdik

YUSUF MEHMET SARIŞIN - ZEKİYE SARIŞIN

Yaşam Yayın: 05 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.07.2024 11:55:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 5 dk.
407 okunma
Google News

Başkan Hatice Gençay ile dolu dolu bir gün geçirdik

YUSUF MEHMET SARIŞIN - ZEKİYE SARIŞIN

Hative Gençay, belediye başkanı olalı neredeyse 100 gün oluyor. 4 Temmuz Perşembe günü Başkan Gençay ile dolu dolu bir gün geçirdik. Başkan Gençay ile önce kahvaltıda buluştuk. Sorularımızı sorduk, cevaplarımızı aldık ve şunu anladık ki, Hatice Gençay eleştirileri dikkate alıyor. Gençay, "Her türlü eleştiriye açığım, hakarete karşıyım" diyor.

Evet şimdi gelelim perşembe gününün özeti olan haberimize...

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, düzenlediği kahvaltı etkinliğinde ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Didim Belediyesi işletmesi olan Barış Kafeteryası 2'de düzenlenen etkinliğe Başkan Gençay’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Aydan Aşık Turgut, Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Savaş Alkan ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı.

SADECE ALTINKUM’DAN GEÇEN VATANDAŞLARIN UĞRAYACAĞI BİR ETKİNLİK OLMAMALI

Sohbet havasında ilerleyen toplantıda Başkan Gençay, basın mensuplarının sorularına cevap verdi. 

Geçtiğimiz hafta gündemde yerini alan ve tartışmalara yer ver Yazarlar Festivalinin yerinin değiştirilmesiyle ilgili “Yazarlar festivaliyle ilgili ortalıkta çok fazla kirli bilgi dolaşıyor. Biz etkinliğe desteğimizi verdik, vermeye de devam ediyoruz, esteğimizi oradan çekmiş değiliz. Fakat bugüne kadar sizler de biliyorsunuz, Altınkum 1 ve 15 Ağustos tarihlerinde çok kalabalık oluyor. Ne gelen yazarlarımız vatandaşlarla rahat sohbet edebiliyor, ne rahat kitaplarını imzalayabiliyor, ne de gelen misafirlerimiz rahat ediyor. Güvenlik problemi de oluşuyor. Bu konuda da bizim önlem almamız lazım. Sadece Altınkum’dan geçen vatandaşların uğrayacağı bir etkinlik olmamalı. Daha fazla katılımın sağlanabilmesi için daha rahat bir ortamda, bu etkinliği tüm halkımıza, Didim'e gelen tüm misafirlerimize sunabilmemiz için daha güzel bir ortama taşımak için yer değişikliği yapıldı. Tabii ki festivalin ismi Altınkum Yazarlar Festivali adıyla devam edecek ve biz bunu önümüzdeki dönemde belediye olarak daha geliştirerek bunu sürdüreceğiz. Tabii ki yine Hayri Bey'in de desteğini alacağız bu konuyla ilgili.” dedi.

BAŞKAN GENÇAY, BASINLA BULUŞMA SONRASI HALK TOPLANTISINA KATILDI

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay halk toplantısında vatandaşları dinledi. Belediye meclis salonundaki toplantıda Başkan Gençay’a yoğun ilgi gösterildi, çeşitli hediyeler verildi.

Toplantıya katılan bir kadın, Gençay’a el işi nazarlık kolyesi hediye etti. 

Bir başka kadın ise Başkan Gençay’a yöresel çeki, diğer bir kadın ise kendi yaptığı zeytini hediye etti. 

Başkan Gençay kendisine zeytin veren kadınla ilgili 25 yıl öncesine varan dostluğundan bahsederek, “Ben kendisiyle Atatürk ilkokulunda okul aile birliği başkanı iken tanışırım. O zaman çeşitli meslek grubundan kadınların da katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü için etkinlik yapmıştık. Kendisi orada şunu demişti; hiç unutmam “Yediğiniz zeytinde biz varız; kolunuz yaralandığında kullandığınız pamukta biz varız ama biz kadınlar bir yerlerde yokuz.” demişti. Şimdi ise biz onların yerine buralardayız.” dedi. 
Toplantıya katılan katılımcılardan birisi kitabını, bir diğeri ise getirdiği yöresel tadımlıkları ikram etti.

Başkan Gençay yönetim olarak halkla iç içe, sorunları ilk ağızdan dinlemek adına birlikte olmaya devam edeceklerini belirterek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. 

Toplantıda sokak hayvanlarının durumu, kısırlaştırma ve barınma sorunu, sokak aralarının temizliği, bozulan yolların tamiri ve ilaçlama gibi bölgesel bazlı sorunlar başkana aktarıldı.

Didim Belediye Meclis Toplantı Salonunda Didimli vatandaşları ağırlayan Başkan Gençay, ziyaretçilerin talep ve önerilerini dinledi, belediye imkanları çerçevesinde çözüm sundu.

Vatandaşlarla samimi bir ortamda, keyifli bir sohbet gerçekleştiren Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Sevgili hemşehrilerimle bir araya gelerek Didim hakkında konuştuk. Bu buluşmada komşularımla keyifli bir sohbet etme imkanı buldum. Sizin fikirleriniz, önerileriniz benim için çok değerli. Her birini dikkatlice dinledim, notlar aldım. Biliyorum ki, Didim'i birlikte daha da güzelleştirebiliriz. Sizlerin desteği ve güveni ile daha güzel bir Didim için çalışmaya devam edeceğim. Hoş sohbetleri ve değerli fikirleri için tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.