100 yıllık koca çınar: Cumhuriyet Gazetesi

Cumhuriyet Gazetesi, kuruluşunun 100. yılını Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde düzenlenen özel geceyle kutladı.

Yaşam Yayın: 11 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 11.05.2024 11:34:00
Editör - Yusuf Mehmet Sarışın
Okuma Süresi: 2 dk.
320 okunma
Google News

100 yıllık koca çınar: Cumhuriyet Gazetesi

Cumhuriyet Gazetesi kuruluşunun 100. yılını Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde düzenlenen özel geceyle kutladı. 

Kutlamaya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen, Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Mehmet Şakir Örs, İlçe Belediye Başkanları ve İzmir’in tanınan isimleri katıldı. 

Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Mehmet Şakir Örs gecede, Cumhuriyet’in kurtuluşun ve kuruluşun gazetesi olduğunu, aydınlanma hareketinin günümüzdeki yansıması olarak yaşamını sürdürdüğünü dile getirdi. 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen ise konuşmasında, gazetenin ilk günkü gibi Atatürk ilkelerinin izinde gittiğini, çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin savunucusu, ifade ve basın özgürlüğünün tarafı olduğunu belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Sizin sözünüz bizim sözümüz. Sizin geleceğiniz bizim geleceğimiz. Yüzyılı onurla geçirdiniz. Yüzyılın sonunda geleneği genç kadrolarınızla, kadın genel yayın yönetmeninin öncülüğüyle geleceğe taşıma kararında olduğunuzu görmek bizi çok mutlu ediyor. Yüzüncü yaşınız kutlu olsun. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. 

Gecede İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Türk basın sektörünün asırlık çınarı, meslektaşlarımıza önemli bir okul olan Cumhuriyet Gazetesi’nin 100. yaşını kutlar, başarı dolu nice yıllar dileriz” dedi.

İGC Başkanı Gappi, Cumhuriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Mehmet Şakir Örs ve ekibini düzenledikleri anlamlı geceden dolayı da tebrik etti.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.